Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-09@15:08:15 GMT

یادواره عباس بهشتیان در اصفهان برگزار شد

تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۲۹۶۹۴

یادواره عباس بهشتیان در اصفهان برگزار شد

عباس بهشتیان از خدمت گزاران تاریخ و میراث فرهنگی شهر اصفهان بود. او اقدامات زیادی نیز جهت حفظ آثار و ابنیه تاریخی اصفهان انجام داد. مکاتبات بسیار وی که هنوز در بایگانی میـراث فرهنگـی اصفهـان باقـی است، نشان از علاقه فراوان وی به تاریخ و فرهنگ این شهر دارد.

از اقدامات استاد بهشتیان می‌توان به جلوگیری از عبور و مرور وسایل نقلیه از روی پل‌های خواجو و سی وسه پل و احیا و مرمت مزار صائب تبریزی و بازارچـه بلنـد (بازار هنـر) و بنا‌های تاریخی دیگر، نامگذاری اماکن و معابر با توجه به تاریخچه دقیق آن، تلاش جهت حفظ محیط زیست و فضای سبز شهر اصفهان اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



سیلانی نوه مرحوم عباس بهشتیان در این یادواره گفت: پدربزرگم به درخت، فرهنگ، آبادانی و فرهنگ عشق می‌ورزید. ایشان به موسیقی و شعر علاقه داشتند. جمعه‌ها استاد تاج اصفهانی، استاد صغیر اصفهانی، استاد جلیل شهناز و استاد کسایی در منزل ایشان جمع می‌شدند و اشعار بسیاری را زمزمه می‌کردند.

او گفت: زمانی که به ایشان خبر رسید که مسجد جامع اصفهان مورد اصابت موشک رژیم بعث قرار گرفته سرسیمه خود را به اداره فرهنگ و هنر اصفهان رساندند و اعتراض کردند که چرا در جنگ آثار تاریخی مورد حمله قرار گرفته.

سیلانی می‌گوید: استاد بهشتیان برای نخستین بار پیشنهاد ثبت خانه‌های تاریخی را دادند. ایشان به شهرداری پیشنهاد دادند تا برای درختان پلاک و شناسنامه درست کنند. از دروازه شیراز تا سی و سه پل با نظر مرحوم بهشتیان درختکاری شد.

حریری کارشناس میراث فرهنگی نیز در این یادواره گفت: خانه تاریخی مرحوم بهشتیان، در چهار نسل پی در پی در خدمت این خانواده بوده و این خانواده در دوره قاجار لقب عصار داشتند و علت این امر شغل خانوادگی آن‌ها بوده است.

او گفت: خانه کارگاه بهشتیان یک اثر تاریخی خاص و باارزش است. یکی از اولویت‌های این استاد گرانقدر این بوده که مرتب به آثار تاریخی اصفهان سرکشی می‌کردند و اگر آثار آسیبی دیده بودند ایشان با جدیت نامه نگاری و پیگیری می‌کردند تا رفع خطر شود.

این کارشناس میراث فرهنگی می‌گوید: اگر به آرشیو میراث فرهنگی مراجعه شود تعداد زیادی از نامه‌های اخطاری ایشان دیده می‌شود که نشانه علاقه این استاد دوستدار اصفهان به فرهنگ و آثار تاریخی نصف جهان است.

علیرضا ایزدی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان در این مراسم گفت: افرادی که در میراث فرهنگی مشغول به خدمت اند انسان‌های عاشق پیشه‌ای هستند.

او گفت: قصه‌های بسیاری از افراد خانه‌های تاریخی و صاحبان شان وجود دارد که اکثرا از یاد رفته اند. اگر قصه‌ها از یاد نمی‌رفتند به بنا‌های تاریخی که زنده هستند بی احترامی نمیشد.

به گفته ایزدی: امثال آقای بهشتیان افرادی هستند که وجودشان عصاره اخلاق و معرفت است و همین باعث ماندگار بودن آن‌ها می‌شود و چقدر حیف که در عصر حاضر اخلاق رعایت نمی‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث فرهنگی آثار تاریخی میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۲۹۶۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهتزاز بزرگ‌ترین پرچم رضوی در منطقه گردشگری عباس آباد

به گزارش خبرگزاری مهر، منطقه فرهنگی و گردشگری عباس آباد همزمان با دهه کرامت و به مناسبت ولادت حضرت معصومه (س)، از علاقه مندان دعوت می‌کند تا در روز جمعه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ در «مراسم اهتزاز بزرگ‌ترین پرچم رضوی» که با حضور جمعی از خادم‌یاران حرم قدس رضوی برگزار خواهد شد شرکت کنند.

مکان مراسم اهتزاز بزرگ‌ترین پرچم رضوی، به آدرس میدان آرژانتین، بلوار نلسون ماندلا، ورودی منطقه فرهنگی و گردشگری عباس آباد، بوستان «نوروز»، میدان «مشاهیر» است.

کد خبر 6100860

دیگر خبرها

  • جزئیات تازه از ۱۳ قطعه سفال تاریخی کشف شده در بازار اصفهان+تصاویر
  • ۱۳ قطعه سفال‌ تاریخی در عملیات مرمت بانک ملی بازار اصفهان کشف شد
  • اسناد ملی و میراث مکتوب، مهر تاییدی بر شناسنامه هویت و تاریخ یک ملت
  • چهلمین یادواره نکوداشت مقام معلم و استاد شهید مرتضی مطهری
  • خدمت‌رسانی در بافت تاریخی نیازمند مشارکت همه دستگاه‌هاست
  • اهتزاز بزرگ‌ترین پرچم رضوی در منطقه گردشگری عباس آباد
  • دیواره تاریخی خیابان باباطاهر مربوط به دوران ایلخانی است
  • ظرفیت هتل‌ها و مراکز اقامتی استان فارس تکمیل شد
  • هشدار در دشت تبریز؛ کدام بناهای تاریخی در خطرند؟
  • آغاز مرمت و بازسازی مسجد تاریخی یوردشاهی ارومیه