Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، محمدحسین ریاحی محقق حوزه تاریخ، نویسنده و استاد دانشگاه صبح امروز در هجدهمین جلسه شورای اسلامی شهر اصفهان به مناسبت روز اصفهان گفت: توصیف اصفهان با توجه به جایگاه و موقعیت این شهر مقداری سخت است. از صدر اسلام شخصیت‌های فوق‌العاده‌ای از اصفهان پرورش پیدا کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اولین ایرانی مسلمان بانویی به نام ام الفارسیه است و سلمان فارسی نیز شخصیتی است که بیشترین منابع زادگاه او را اصفهان ذکر کرده‌اند.

وی با بیان اینکه اصفهان در سه دوره مهم تاریخی شامل آل بویه، سلجوقی و صفوی پایتخت بوده است، افزود: اوج قدرت آل بویه به عنوان یک دولت شیعی در این شهر بوده است.

این محقق حوزه تاریخ به سفرنامه‌های داخلی و خارجی اشاره کرد و گفت: بیشترین منابعی که در دوره‌های مختلف تاریخی آمده پیرامون اصفهان است و این جایگاه والای این شهر را نشان می‌دهد.

وی افزود: مدرسه نظامیه، مدرسه علایی و مدرس ابن سینا، مدرسه سلطان محمد سلجوقی از آثار تاریخی و ماندگار اصفهان هستند که دانشمندان و شخصیت‌های بزرگی در این مدارس پرورش پیدا کرده و خط سیر فکری و فرهنگی را در تاریخ پدید آوردند، اما متأسفانه امروز مورد بی توجهی قرار گرفته‌اند.

ریاحی تأکید کرد: اصفهان در بحث علوم قرآنی نیز از گذشته تا امروز افراد زبده‌ای داشته است. در تفسیر، فقه، فلسفه، حدیث، تاریخ‌نگاری و عرفان جایگاه و افراد صاحب‌نامی داشته است که نام آ‌ن‌ها باید ماندگار بماند، در حالی که در کوچه‌ و خیابان‌های این شهر نامی از این اندیشمندان و بزرگان نیست.

وی با اشاره به جایگاه تخت فولاد اظهار کرد: بسیاری از بنیان‌گذاران هنر، علم، فضیلت و اخلاق در قبرستان تاریخی تخت فولاد خفته‌اند و بی جهت نیست که این زمین اکنون به مزار شهدای والامقام تبدیل شده است.

این مؤلف حوزه تاریخ تأکید کرد: همان طور که ستاد بحران آب تشکیل شده ستاد بحران آثار و ابنیه تاریخی نیز باید تشکیل شود.

وی با بیان اینکه برای حفظ آثار تاریخی اصفهان باید سیاست‌گذاری صحیحی صورت گیرد، گفت: مسئولان همواره از بودجه صحبت می‌کنند در حالی که بسیاری از این آثار و خانه‌های تاریخی را با کمک متمولان می‌توان حفظ و اداره کرد.

ریاحی گفت: مناطق شرقی اصفهان که امروز از آب محروم هستند زمانی بزرگترین دانشمندان را داشته‌اند. امام خمینی (ره) نیز اشاره کرده‌اند که اصفهان دارالعلم بوده و هست. امروز لایه‌های تاریخی و علمی و فرهنگی این شهر باید بررسی و موشکافی شود.

انتهای پیام/ص

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آثار تاریخی فرونشست زمین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۳۵۶۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت هتل‌ها و مراکز اقامتی استان فارس تکمیل شد

مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس از تکمیل 100 درصدی ظرفیت هتل‌ها و مراکز اقامتی این استان در اردیبهشت خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، محمد ثابت اقلیدی امروز _ چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران، عکاسان و تصویربرداران رسانه‌های داخلی و خارجی که در قالب توری سه روزه از جاذبه‌های گردشگری و تاریخی این استان بازدید داشتند، اظهار کرد: بالغ بر ۳۶ درصد از آثار تاریخی، فرهنگی و طبیعی کشور مربوط به استان فارس است.

وی افزود: اساساً برند توریسم فرهنگی ایران پرسپولیس (تخت جمشید) شکل داده است که در جوار آن آثار دیگری بنا نهاده شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان فارس با اشاره به هفته نکوداشت شیراز و جذابیت‌های این کلان شهر در اردیبهشت تصریح کرد: هم اینک ۱۰۰ درصد ظرفیت هتل‌ها و مراکز اقامتی استان فارس تا آخر اردیبهشت ماه تکمیل شده است.

ثابت اقلیدی ادامه داد: اقدامات و برنامه‌های تحولی در راستای مرمت و احیای آثار تاریخی فارس در دستور کار قرار گرفته است، به طوری که می‌توان به فاز نخست مرمت سنگ نگاره‌ها و نقوش هخامنشی و ساسانی و همچنین نورپردازی آثار اشاره کرد.

وی اضافه کرد: رایزنی‌ها با شهرداری‌های شهرستان‌های استان که دارای سنگ نگاره و نقوش سنگی هستند هم رایزنی انجام شده تا اقدامات مرمتی دنبال شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس همچنین از راه‌اندازی کمپین «این، به اون در» در راستای منویات مقام معظم رهبری و روایات واقعی دوران ساسانی در حوزه تمدنی توسط یک تیم تخصصی به عنوان یک برنامه شاخص و کلان در سال جاری خبر داد و خاطر نشان کرد: در شهرستان‌های کازرون، مرودشت و داراب سنگ نگاره‌هایی با مضمون پیروزی ایرانیان بر رومیان وجود دارد که این رخداد تاریخی در قالب کمپین مذکور روایت می‌شود.

به گزارش ایمنا، با هدف معرفی بهتر جاذبه‌های گردشگری و تاریخی استان فارس در ابعاد ملی و بین المللی، تور رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از این استان به مدت ۳ روز در حال برگزاری است.

در این تور خبرنگاران، عکاسان و تصویربرداران ایرانی و خارجی حضور دارند که در روز نخست سفر به استان فارس به شهرستان کازرون رفتند و از میراث جهانی منظر ساسانی فارس بازدید داشتند. در این بازدید تیم رسانه‌ای از شهر جهانی بی شاپور و تنگ چوگان بازدید داشتند. همچنین در دومین روز از این سفر تیم رسانه‌ای از مجموعه‌های جهانی پاسارگاد و تخت جمشید و مجموعه فرهنگی و تاریخی حافظ بازدید داشتند.

کد خبر 751811

دیگر خبرها

  • آماده باش دستگاه‌ های عضو ستاد مدیریت بحران فومن
  • ظرفیت هتل‌ها و مراکز اقامتی استان فارس تکمیل شد
  • برای حفاظت از جنگل‌های ایلام همه پای کار بیایند
  • انتقال آثار تاریخی با ارزش از موزه ملی به کرمان
  • حمایت ستاد ملی جمعیت از آثار هنرمندان با موضوع جمعیت
  • آمریکا در بحرانی‌ترین دوره‌ تاریخ خود قرار دارد
  • توقف پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر همدان در پی کشف آثار تاریخی
  • ترک‌خوردگی‌ها و فرونشست عجیب نقش جهان
  • کشف دیواره تاریخی در خیابان باباطاهر همدان + عکس
  • اینجا آثار تاریخی را با زباله تزئین می‌کنند!